Mi a Storybook.hu?

Ennek az oldalnak mindenki olvasója és szerkesztője is egyben. 

Miért éppen almacsutka?

Mert még egy egyszerű almacsutkának is története van. A virágtól, melyből az alma született, a kézig, ami végül elhajította. Volt színe, zamata, illata, másképp harsant a leve az egyiknek, és másként a másiknak. Hordozták rekeszben, kosárban, zacskóban, ették diétás menüként vagy savkötő gyanánt, lehetett uzsonna az iskolai menzán. A csutka egykor nyári aprószemű, vagy télálló vastaghéjú alma volt? Habzsolva ették vagy majszolták? Meghámozták vagy lereszelték? 

És még a fogakról nem is beszéltünk, pedig minden harapás mély nyomot hagyott a húsán. A mesékből ismerünk arany és mérgezett almát is, napjaink jól ismert ikonján is egy megkezdett alma virít velünk szemben minden kütyü hátoldalán. Egy alma számos ember kezéhez ér, mégis mindig van egy, aki az utolsó falatot leharapja róla és elhajítja a csutkát, amely végezheti kuka mélyén vagy a puszta földön elporladva. Komposzt lesz belőle vagy madáreleség? Netán újabb fa sarjad az eldobott magokból? Ki tudja?

Útjára indítjuk a Storybook.hu oldalt

Az embléma egy körökből kirajzolódó almacsutka, mely az életünk teljességét szimbolizálja, és amely sok-sok különálló, de kereknek tűnő tapasztalat metszetéből, az onnan merített tudásból áll össze. Mindannyian így válunk egésszé: az életünk történetei mutatják meg egyediségünk valódi tartalmát. Ez az oldal lehetőséget kínál arra, hogy a párhuzamot mutató élettörténetek olvasása mentén együtt érezzünk másokkal, és erőt merítsünk egymásból. Azokat az írókat, olvasókat keressük és idézzük, akik az eldobott almacsutkához hasonlóan leírják, elengedik történeteiket, hogy azok a közös emberi tudás részévé, így mások számára életet adó gyümölccsé váljanak.

A leghíresebb a tudás fájának egykori gyümölcse, melyből Éva lopott végzetes falatot. Az oldal nem titkolt szándéka, hogy felfedjük egymás előtt Isten munkálkodását életünkben, aki a tudást nem elvette tőlünk, csupán nem úgy adja, ahogy az számunkra a legkényelmesebb. Az igazi tudást nem lehet ellopni, nem jár és nem ajándék. Megdolgozunk érte, testi és lelki árat fizetünk minden falatáért, de Isten irgalmával és áldásával minden sorsfordító, nehéz pillanat a következő időszak biztos alapját teremtheti meg.

Élményeink, tapasztalásaink megosztása

Az utóbbi évtizedekben csökkent azoknak a lehetőségeknek a száma, ahol elmesélhetnénk pillanatnyi élményeinken túlmutató tapasztalásainkat. A könyvírás költséges és szakértelmet kíván, nem is biztos, hogy egy egész könyvnyi tapasztalatot szeretnénk megosztani, és az is lehet, hogy nem írunk szépen és irodalmi igénnyel. Ezen az oldalon a történet tartalma és nem a formája a fontos. Azoké a történeteké, amik hajlították a sorsunkat. Bárki feltölthet történetet, rövidet, hosszút, irodalmi igénnyel megírtat, vagy csak hevenyészetten lejegyzett emléket is.

Útjára indítjuk a Storybook.hu oldalt. Sokat fényesítettük már, és most „beleharapunk”. Az Almamag blogban olyan, a hétköznapokban elvetett magokról sztorizgatunk, amelyekből reméljük, hogy egy-két történet termékeny talajra talál valakinek a szívében…