Almamag Blog

Kis magok, melyekből nagy dolgok nőhetnek.

Születésnapomra

Születésnapomra

Amikor 24 órával ezelőtt felébredtem, kinyújtóztam az ágyban, és élveztem, ahogy az álom nyomát felváltja a felismerés. Ma én vagyok a születésnapos! Ma minden úgy lesz, ahogy én szeretném. Nem (…)

Az a hálátlan hála

Az a hálátlan hála

Úton útfélen felszólítanak életmód tanácsadók, lelki és egyéb vezetők arra, hogy adjunk hálát ezért, azért. Attól jobb lesz a lelki világunk, ha újra és újra szembesítjük magunkat azzal, hogy mi (…)

Ima egy anyáért

Ima egy anyáért

Tegnap volt a Koraszülöttek világnapja. Gondoltam, hogy én is kiposztolom a fiúkat, mert mindketten előbb érkeztek, és volt is ebből gubanc a kezdeteknél. Jól mutatott volna egy ilyenek voltak, ilyenek (…)

Egy fa megmentése

Egy fa megmentése

Nemrég vettünk egy kis házat nem messze a várostól. Gyönyörű fák ölelik körbe a házat, három nyírfa őrzi az utca felől. Tegnap kijött az áramszolgáltató, mert újra kellett húzniuk a (…)

Dadogó keresztény

Dadogó keresztény

Egyik nap a rádió egyik könnyűzenei csatornáján a nap kérdése az volt, hogy ha csak egy szabályt lehetne hozni, ami a földön mindenkire érvényes legyen, mit javasolnának a hallgatók, mi (…)

Mesterhármas

Mesterhármas

A meccseken az ugyanazon játékos által rúgott három gólt hívják mesterhármasnak. Nem vagyok sem focirajongó, sem szakértő, de laikusként is elgondolkodhatunk azon, hogy mi kell egy ilyen helyzet létrejöttéhez, ha (…)

Hol a határ?

Hol a határ?

Az egyik legkedvesebb íróm, Alessandro Baricco kisregényének egyik alakja megszállottan keresi a tenger szélét. Vajon meddig tart, és miért éppen addig? Honnan kezdődik a homok, és miért épp ott húzódik (…)

Egy asztalnál Istennel

Egy asztalnál Istennel

Az előbb, vasárnap hajnalban épp húsvéti nyusziként rejtettem el apró csokitojásokat és játékokat a kisfiamnak a kertben. Abban a kertben, amiről harminchárom éve álmodtam először. Egy filmben láttam annakidején egy (…)

Gyümölcs

Gyümölcs

Nem tudom mikor döntött úgy, hogy nem vagyok reménytelen, gyümölcsöt nem termő fügefa. Talán aznap, amikor a férjem halála után pár nappal elsétáltam a paphoz, aki esketett minket, és aki (…)

A Teljesség felé

A Teljesség felé

Weöres Sándor majdnem azonos című kötetének a címe sokszor eszembe jut. Talán mindannyian erre vágyunk: közeledni az életünk teljessége felé. Kisbetűvel. Én sem voltam ezzel másképp. Ez a vágy hozta (…)