SORFORDÍTÓ SZTORIK

Neked is van egy sorsfordító történeted? Az Almamag blogban olyan, a hétköznapokban elvetett magokról sztorizgatunk, és bízunk benne, hogy egy-két történet termékeny talajra talál valakinek a szívében…

 

Storybook.hu

Miért éppen almacsutka? Mert még egy egyszerű almacsutkának is története van. A virágtól, melyből az alma született, a kézig, ami végül elhajította. Volt színe, zamata, illata, másképp harsant a leve az egyiknek, és másként a másiknak. Hordozták rekeszben, kosárban, zacskóban, ették diétás menüként vagy savkötő gyanánt, lehetett uzsonna az iskolai menzán.
A csutka egykor nyári aprószemű, vagy télálló vastaghéjú alma volt? Habzsolva ették vagy majszolták? Meghámozták vagy lereszelték?

És még a fogakról nem is beszéltünk, pedig minden harapás mély nyomot hagyott a húsán. A mesékből ismerünk arany és mérgezett almát is, napjaink jól ismert ikonján is egy megkezdett alma virít velünk szemben minden kütyü hátoldalán.

Storybook.hu

Mokka, a mór

Mokka, a mór

2015 Augusztának mindig volt szálkás szőrű tacsija, aztán amikor az első fiunk megszületett, még egy évig volt velünk. 2005-ben el kellett altatni, öreg volt. Utána kutyátlanok voltunk, én hallani sem (…)

Feszült csend

Feszült csend

Bedobott még egy húszast az automatába és megnyomta a capuccino feliratú gombot. Volt rendes büfé is rendes kávéval, de ő ezt szerette. A gép zúgását, személytelenségét, a kávé mindig ugyanolyan, (…)

A keresztvíz mélyéről

A keresztvíz mélyéről

Amikor kisgyerek voltam, súlyos betegséggel küzdöttem végig a gyerekkoromat. Asztmásként minden este befulladtam, és még nem voltam olyan modern gyógyszerek, amik azonnal enyhítettek volna a fulladáson. Miden este sírtam, amikor (…)

Több mint munka

Több mint munka

Az én életemben az az érdekes helyzet állt elő, hogy egy hatalmas trauma olyan pozitív dolgokat szült azonnal, amelyeket akkor még fel sem fogtam, csak utólag látom. Azt is, ahogy (…)

Szőrmentén

Szőrmentén

–  Anya? –  Igen, Drágám? – Te mikor fogsz meghalni? Anna megáll, kezében pulóver, épp betenni készül Domonkos szekrényébe. A kisfiú már az ágyban fekszik, onnan figyeli és várja a (…)

Tábita és Almamag

Tábita és Almamag

Nem tudom, hogy sorsfordító lehet-e egy gondolat, érzés két olyan történet következtében, amik nem velem történtek meg. De azért leírom. Egy kislány, Tábita súlyos betegséggel fejlődött az édesanyja pocakjában. A (…)

Egy hívás, elhívás

Egy hívás, elhívás

Évekkel ezelőtt, hosszú gyógyulást követően tudtam úgy nézni magamra, mint aki megküzdött a gyász mindent elsöprő, a mélybe taszító erejével. Nem hagyott nyugodni a gondolat, hogy megpróbáljak másoknak is segíteni (…)

Egy barátság kezdete

Egy barátság kezdete

Amikor gyesre mentem a kisebbik fiammal, a munkahelyemre felvettünk egy kollégát, aki a munkaköröm egy részét végezte. Sajnos nem csinálta teljesen megbízhatóan, de azért jó volt mégis, ezért úgy döntöttünk, (…)